Det är den tiden på året igen: luften är kallare, dagarna är kortare och alla verkar bli sjuka. Om du vill undvika att bli förkyld i vinter kan du följa dessa enkla tips:

 

  1. Håll dig varm. Ett av de bästa sätten att undvika att bli sjuk är att hålla sig varm. När kroppen är kall är den mer mottaglig för infektioner. Se därför till att klä dig varmt, särskilt när du går ut.

 

  1. Drick mycket vätska. Att hålla sig vätskeberikad är ett annat viktigt sätt att undvika att bli sjuk. När du är uttorkad är din kropp mer benägen att bli sjuk. Drick mycket vatten, juice och andra nyttiga vätskor för att hålla ditt immunförsvar starkt.

 

  1. Få tillräckligt med sömn. Att få tillräckligt med vila är viktigt för att hålla ditt immunförsvar starkt. När du är trött är din kropp mindre kapabel att bekämpa infektioner. Se därför till att du får tillräckligt med sömn varje natt.

 

  1. Undvik stress. Stress kan också ta hårt på ditt immunförsvar och göra dig mer mottaglig för sjukdomar. Försök därför att slappna av och minska stressen så mycket som möjligt i vinter. Ta lite tid för dig själv, gör lite yoga eller meditation eller läs en bra bok.

 

  1. Tvätta händerna regelbundet. Att tvätta händerna regelbundet är ett av de bästa sätten att undvika att bli sjuk. Se till att tvätta dem ofta, särskilt innan du äter eller rör vid ansiktet.

 

Det finns ett antal olika läkemedel som du kan använda för att hjälpa till vid förkylning. Några av de vanligaste är receptfria läkemedel som ibuprofen, paracetamol och avsvällande medel. Om din förkylning är allvarlig eller om den varar mer än en vecka kan du behöva uppsöka en läkare för att få antibiotika. Det finns också ett antal naturläkemedel som du kan prova för att lindra förkylningssymptomen, som att dricka varmt te, honung och citron eller använda nässaltsdroppar.

5 bra tips för att undvika sjukdom på vintern

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *